top of page
ASKEL RÄÄKKI JATKUU JA JATKUU..
ALKU
MITÄ & MIKSI
MITÄ, MILLOIN JA MINKÄ IHMEEN TAKIA?!

MITÄ TEHDÄÄN?

Askelkyykkykävelyä - paljon. Kilometreittäin askelkyykkyjä.

Tämän yksinkertaisemmaksi, hauskemmaksi ja hullummaksi ei treenihaaste/-eventti voi enää mennä.

Annahan kun avaamme tätä haastetta sinulle hieman enemmän..

MIKSI ASKELKYYKKYKÄVELY?

Kyseessä on ehdottomasti yksinkertaisin, mutta samalla sopivan haastava ja kehonpainolla suoritettava liike, joka luonnistuu taatusti sekä testatusti kaikilta.

Valitsimme askelkyykyn, ja nimenomaan kävelynä, myös sen vuoksi että se on paljon pehmeämpi sekä liikunnallisuudeltaan laajempi vaihtoehto kun esim. lenkkeily. Se toimii kätevästi itse itsensä lämmittelynä, treeninä ja palauttavana liikuntana. Se haastaa sekä kestävyyttäsi, mutta myös sopivasti lihaskuntoasi.

Etu- ja takareitesi - sekä etenkin pakarasi, kiittävät sinua taatusti!

Ja sinä voit puolestasi kerätä ihailua osaksesi.

Kovasta suorituksestasi - luonnollisesti.

JA MINKÄ IHMEEN TAKIA?

Yhteishengen sekä oman mielenterveyden tottakai. Ainakin näin ensisijaisesti, mutta on tässä taustalla muutakin..

Voimme nimittäin varmasti kaikki yhdessä myöntää, että viimeinen kulunut vuosi on ollut monella tapaa haastava itse kullekkin ja halusimmekin Rääkillä luoda tämän ajatuksen pohjalta treenieventin, joka toisi myös ennen kaikkea sitä kaivattua yhteishenkeä tämän "nykyarjen" erilläänolemisen keskelle.

Tietysti tämän treenin tulee olla jotain sellaista, mikä ei olisi riippuvainen käytännössä mistään tai kenestäkään ja jota jokainen voisi suorittaa oman kuntotason tai jopa vaivojensa mukaisesti.

Askel Rääkki oli tähän sen vuoksi juuri sopiva treenimuoto, sillä sen toimivuutta ja luomaa yhteishenkeä Rääkin Riku testasi jo pariin otteeseen kesän 2020 aikana.

Tuolloin tuli myös testattua, että kyseisen Rääkki-treenin voi suorittaa yksin esim. Podcastejä kuunnellessa tai jopa huoletta porukalla, sillä mm. turvavälit kanssatreenaavien kanssa säilyvät käytännössä itsestään.

TAVOITTEET
TAVOITTEET, OSALLISTUMINEN + MITTAUS

MITÄ SINUN TULISI TAVOITELLA?

Yksinkertaisesti pyrkiä liikkumaan askelkyykkykävelyllä mahdollisimman säännöllisesti ja itsellesi sopivimmalla rutiinilla, esim. kerran viikossa 400m (yhden kierroksen yleisurheilukentän ympäri) tai vaikka vain 50m kerrallaan joka toinen aamu/ilta siinä omalla takapihalla tai lähipuistossa. (katso alta seuraava kohta, "PALKINNOT").

 

Luonnollisesti jokaisen tulee suorittaa Askel Rääkkiä oman kuntotason mukaisesti, mutta muistetaan kuitenkin että aina on hyvä pyrkiä parantamaan matkaansa päivä, viikko ja kuukausi kerrallaan - edes metrin tai pari.

 

Askel Rääkkiä ei ole pakko tehdä yhdessä, eikä sen vuoksi tarvitse lähteä edes julkisille paikoille suorittamaan.

Vedämme toisin sanoen yhteistä treenihaastetta yksilösuorituksena ja voimme siten kannustaa, jopa yllyttää, toisiamme liikkumaan.

KUINKA VOIT OSALLISTUA ASKEL RÄÄKKIIN?

  • RÄÄKKI Facebook
  • RÄÄKKI Instagram

Mikäli haluat mukaan iloisen hulluun Askel Rääkki yhteisöömme sekä saada kesän kokonaissuorituksestasi lopulta tuon uniikin ansiomerkin, tulee sinun ilmoittautua mukaan alla olevalla kaavakkeella.

Älä huoli, emme aio (ehdi) spämmätä sinua turhuuksilla, mutta saatat saada pari mukavaa vinkkiä ja tarjousta eventin aikana.

Ilmoittautuminen ei kuitenkaan ole pakollista, jotta voisit suorittaa Askel Rääkkiä itsenäisesti.

Se on yksinkertainen treenimuoto, jonka paikan, ajan, matkan sekä tahdin saat määrätä nimenomaan itse.

Mutta myös em. ominaisuuksien vuoksi se on erinomaisen helppo yhteishaaste ja siksi yllytämme myös sinua liittymään mukaan kanssamme!

Tulemme myös kesällä pitämään yhteisiä "kävelyhetkiä" mm. Eläintarhan urheilukentällä, jonne saat vapaasti liittyä mukaan.

Ilmoitamme näistä treenipäivistä mm. Rääkin some-kanavissa, joten ne kannattaa laittaa seurantaan mikäli samanhenkinen seura kelpaa.

#ASKELRÄÄKKI

*Mukaan voit ilmoittautua koko kesän ajan, sillä suoritusaikaa on 31.8.2021 asti. Toki, mitä aiemmin liityt ja kirjaat askellettuja metrejäsi, sitä lyhyempiä matkoja voit kulkea kerralla.

LIITY ASKEL RÄÄKKI EVENTTIIN TÄSTÄ

Olet mukana Askel Rääkissä!

KUINKA MITATA MATKA JA ANSAITA ARVOMERKKI?

Saat vapaasti valita itsellesi sopivimman aplikaation tai laitteen, jolla haluat mitata ja kirjata ylös kuljettua matkaasi.

 

Tiedämme, että moni kellottaa omia treenejään muutoinkin ja haluamme että voit käyttää samaa sovellusta tai kelloa kaikkiin treeneihisi.

Tärkeänä huomiona: sinun tulee pystyä tarvittaessa todistamaan askelletut metrisi, joten varmista ja testaa käyttämäsi kellon tai aplikaation tarkkuus esim. urheilukentällä. Lisähuomiona tähän, yleisurheilukenttien juoksuratojen sisärata on 400m.

OSALLISTUMINEN
PALKINNOT + KERÄILYMERKIT
PALKINNOT

Jotta saavutat ensimmäisen asteen kunniamerkin ja ansaitset itsellesi siitä virallisen tapahtuman patchin, tulee sinun kävellä yhden kuukauden aikana yhteensä 800 metrin matka askelkyykkykävelyä. Se ei suinkaan ole paha rasti saavuttaa ja saat jakaa sen vapaasti niin moneen osaan kun haluat. Kuhan pidät huolta, että matkamittarisi lopputulos näyttää kolmen kuukauden jälkeen 2400m.

Kovin suoritus ja kunniamerkki vaatii jo omistautumista haasteelle, sillä tuolloin sinun tulee tallustella esim. 5 kertaa viikossa, 400 metrin matka, koko tuon 3 kuukauden ajan. Lopputuloksena 24000 metriä.

Älä käsitä väärin, tämä ei ole yksi niistä "somehaasteista" joka on kuten "kävely puistossa" - vaikka se voi nimenomaan ollakin juuri sitä, mutta myös tämän takia ansaitset siitä merkin, jota ei muutoin voi saada mistään.

1 STAR.png

TIER 1. ASTEEN SUORITUS

3 STAR.png

TIER 2. ASTEEN SUORITUS

5 STAR.png

TIER 3. ASTEEN SUORITUS

PÄÄPALKINTO

Matkaa saavutettu yhteensä

1. kuukauden aikana 800m

2. kuukauden aikana 1600m

3. kuukauden aikana 2400m

Matkaa saavutettu yhteensä

1. kuukauden aikana 4000m

2. kuukauden aikana 8000m

3. kuukauden aikana 12000m

Matkaa saavutettu yhteensä

1. kuukauden aikana 8000m

2. kuukauden aikana 16000m

3. kuukauden aikana 24000m

Kaksi päävoittajaa (mies & nainen)

- Rääkki ALWS 2.0 treenilaukku

- 5.11 Painoliivi

- Lava Nocco juomia

- Laatikollinen Barebells patukoita

GALLERIA + KOMMENTIT
GALLERIA

Jotta voimme jakaa yhdessä tämän astetta erikoisemman haasteemme, kerrothan meille kaikille kuulumisia kävelyiltäsi ja mikä auttaa sinua ottamaan aina seuraavan askeleen.. ja seuraavan.. ja seuraavan..

Tägää Instagram päivityksiisi #ASKELRÄÄKKI

@raakki_clothing

Me kuulemme, katsomme, näemme ja jaamme mielellämme kuulumisesi!

OSALLISTUJIEN KOMMENTTEJA

Koska emme halua yksin järjestäjinä koettaa vakuuttaa sinua mukaan tähän yhteiseen kesäjumppaan, niin pyysimme aiemmin osallistuneita ystäviämme antamaan SUORAA PALAUTETTA kokemastaan.

Joten tässä, puolueetonta sekä sensuroimatonta kiitosta aiemmista kerroista.

Meiltä teille ja teiltä kaikille muille:

"Silloin tajusi, että mihin on lähtenyt mukaan..."

Oli sateinen lauantain aamu huhtikuussa kun ajattelin käydä nopeasti vetämässä Askel Rääkin.

Riku oli Instassaan huudellut siitä ja kertonut olevansa paikalla taas juuri tuolloin.

Fiilis oli heti hyvä ja porukan hulluus oli erinomainen yhdistävä tekijä. Vielä alussa kaikkia nauratti ja vähän pelottikin.

Oli todella hyvä, että emme vain lähteneet heti menemään, vaan kävimme tekniikkaa ja niksit askeliin läpi ensin sekä mitä rataa pitkin tulee mikäkin matka ja mitä on odotettavissa. Sitten vain mentiin!

 

Itse lähdin ihan liian kovalla tempolla matkaan. Painoin ensin 100m ja oli jo otettava eka tauko. Silloin tajusin, että mihin on lähtenyt mukaan. Sen jälkeen tuo 100m oli aina seuraava tavoite selvitä eteenpäin.

 

Toisella kierroksella en pystynyt pitämään tekniikkaa kasassa juurikaan, kuhan etenin.

Luovutin 150m ennen maalia, mutta kun Riku tuli ohi ja jatkoi matkaa, niin pakkohan se oli porukkaan vielä liittyä.

Maaliin jo selvinneet tulivat vieläpä takasin ja askelsivat loppuun asti, kannustaen vierellä.

Pääsin ja jaksoin odotettuun ja toivottuun MAALIIN!

Fiilis on tietenkin huikea ja itsensä voittaminen on aina parasta.

Kyllähän jalat oli sitten tietty aivan loppu ja parin päivän päästä se vasta iskikin huolella.

Eipä tarvinnut tehdä jalkapäivää enää sillä viikolla salilla, sen se ainakin korvaa :)

Olen menossa ehdottomasti uudestaan ja muistan, että tekniikka edellä tästä lähtien.

Rankkaahan se oli, mutta senhän kaikki nyt osasivat arvatakin.

Kevyt varustus sekä pari juomapulloa mukaan, ja eikun askeltamaan tämä Rääkki.

—  Mika

bottom of page